Tárgyalás

2022.03.21. 17:30

Bíróság elé áll az ámokfutó férfi, aki a rendőrök elől menekülve közveszélyesen közlekedett Egerben

Kedden tárgyalják annak a férfinak az ügyét, aki még 2019-ben elmenekült a rendőrök elől, ezzel veszélyeztetve másokat a belvárosban.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az Egri Járási Ügyészség a férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat, melynek tárgyalása kedden lesz.

 A férfi 2019 szeptemberében közlekedett személygépkocsival, vezetői engedély nélkül, két utast szállított. A vádlottat meg akarta állítani a mögötte haladó járőr, de a férfi nem akarta alávetni magát a rendőri intézkedésnek, ezért nagy sebességgel menekülni kezdett. A menekülő több járművet úgy előzött meg, hogy a szemből szabályosan érkező gépkocsik vezetőit vészfékezésre kényszerítette.
Ezt követően a vádlott nagy sebességgel tovább haladt, és a jelzőlámpák tilos jelzése ellenére, az álló kocsisorokat a záróvonal átlépésével a bal oldali forgalmi sávban
kikerülve keresztülhajtott több kereszteződésen. Majd a forgalommal szemben behajtott az egyirányú utcába, melyen keresztül hajtott, ahol a járművet hátrahagyva utasaival együtt taxiba szállt, és egy lakóházhoz ment, ahol intézkedés alá vonták a rendőrök. A szabályszegések következtében nem történt baleset, de közlekedésével több alkalommal is szándékosan közvetlen veszélynek tette ki utasait, illetve a forgalmas belvárosában közlekedőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában