Internetes vásárlás

2022.03.13. 12:41

Térkő eladással trükközött, lekapcsolták a hatvani rendőrök

A hatvani nyomozók vádemelést javasolnak csalás ügyében.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Hatvani Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás vétség gyanúja miatt folytatott eljárást egy szekszárdi lakossal szemben.

A nyomozás adatai alapján a 27 éves férfi 2021 áprilisában térkövet hirdetett az egyik internetes oldalon, majd egy érdeklődővel megegyezett a megvásárolni kívánt termék mennyisége, ára és a fuvardíj kapcsán. A nő elutalta a vételárat és a szállítási költséget a megadott bankszámlára, azonban az eladó – többszöri ígérgetés ellenére – hetekig nem küldte a térkövet. Ezt követően a vevő a teljes összeg visszautalását kérte, melynek csupán egy csekély részét, a fuvarköltséget egyenlítette ki a férfi, majd elérhetetlenné vált – tájékoztatta portálunkat Mezeiné Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság sajtórferense. 

Az eljárás során a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Máriót, akit kihallgattak.

A vele szemben folytatott ügyben a rendőrök elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, és az iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

 - Az online piacterek esetében az eladó és a vevő az oldalon belül kommunikálnak, a fizetés pedig átutalással vagy utánvétellel történik. Körültekintően kell kiválasztani az eladót, érdemes leellenőrizni akár a visszajelzések, vagy közzétett adatok alapján! Lehetőség szerint teremtse meg a lehetőségét a megvásárolni kívánt dolog személyes szemrevételezésének, ellenőrzésének, és az áru vételárát csak az áru átvételekor adja át, vagy utalja el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában