Hibák hibák hátán

2022.04.05. 16:16

Fékezés nélkül csapódott a középső sávban megálló teherautóba egy kocsi az M3-ason (videó)

Döbbenetes felvételt tett közzé a Magyar Közút.

HEOL

Az ütközés előtti pillanatok

Forrás: Magyar Közút/Instagram

Instagram-oldalán osztott meg egy videót a Magyar Közút, melyen egészen hihetetlen dolgok történnek. 

– Múlt szombat délután az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvénynél egy kisteherautó a középső sávban lelassult, láthatóan műszaki problémával küzdött. A jármű több száz méteren haladt a középső sávban, nem húzódott le, így viszont a lehető legrosszabb helyen állt meg. Sokan ki tudták kerülni egyik vagy másik oldalról, viszont egy autós későn vette észre és telibe találta a szinte álló járművet, a becsapódás erejétől a kisteherautó végül a külső sávon állt meg – ismertetették az esetet. 
 


Ketten súlyosan, hárman pedig könnyebb sérülést szereztek. Előbbiekhez mentőhelikopter is érkezett.
 

A balesettel kapcsolatban jó tanácsokat is adnak az autózóknak.
Mint írták, az eset kapcsán kérik, ha bármilyen műszaki hibával küzdene bárki egy gyorsforgalmi úton, próbáljon meg minél hamarabb lehúzódni, és minden lehetséges módon jelezni a problémát a többi autósnak. Az is fontos, hogy mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek az autósok, figyeljék az utat, a forgalmat. És a felvételeken is jól látszik, mennyire fontos, hogy ha egy autópályán lelassul vagy megáll a forgalom, akkor alakítsatok ki azonnal biztonsági sávot, ahol a mentők, rendőrök, tűzoltók is gyorsan eljuthatnak a bajbajutottakhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában