Bűnmegelőzés

2022.04.13. 14:17

Iskolásoknak tartottak előadásokat a hatvani rendőrök

A bűnmegelőzés napja alkalmából több iskolába és egy bölcsődébe is ellátogattak a rendőrkapitányság kollégái.

HEOL

Tomcsányi Andrea (j) rendőrőrnagy és Csernyánszki Csaba címzetes rendőrfőhadnagy előadást tart

Forrás: Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzés napja alkalmából a Hatvani Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó kollégái a rendőrkapitányság illetékességi területén működő több iskolát és egy bölcsődét is meglátogattak, tájékoztatta portálunkat Mezeiné Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Tomcsányi Andrea rendőrőrnagy és Csernyánszki Csaba címzetes  rendőrfőhadnagy előadásokat tartottak a bűnmegelőzés szerepéről, szükségességéről és bűnmegelőzési témakörök feldolgozásával tanácsokat adtak a gyermekeknek annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmények áldozatává.

Hét általános iskola felső tagozatába járó tanulók számára tartottak interaktív előadásokat az alkohol, a dohányzás, az internet, az adatvédelem, vagyonvédelem és a szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó témakörökben. A gyermekek aktív részvételükkel, kérdéseikkel színesítették az órákat.

A rendőrkapitányságon létrehozott bűnmegelőzési ponton az érdeklődők szintén tanácsokat kaptak, továbbá lehetőség nyílt a BikeSafe program keretében regisztrálni a kerékpárjukat is. Ezek mellett felhívták a figyelmet a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a közúti közlekedési szabályok betartására, a figyelmes, körültekintő közlekedésre és a 112-es segélyhívó szám használatára.

A diákok a különböző rendőrségi kiadványokból is kaptak ízelítőt.
Forrás: Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában