Baleset

2022.04.04. 08:40

Ittas vezetés miatt több baleset is történt Heves megye útjain

A legkevesebb szeszes ital is negatívan befolyásolja a vezetési képességet és növeli a baleseti kockázatot.

M. H.

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A napokban több incidens is történt megyénk útjain. Hat anyagi kárral és egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. 
A rendőrségi közlés szerint az egyik kárt okozó baleset Hatvanban, a Vasvári Pál utcában történt március 29-én, 16 óra 10 perckor, amikor egy 58 éves helyi lakos elektromos kerékpárjával nem az út vonalvezetésének megfelelően hajtotta kerékpárját. Emiatt letért az útról, és egy parkoló gépjárműnek ütközött. A kerékpárosról kiderült az ellenőrzés után, hogy a szervezetében olyan sok szeszes ital volt, amely feltehetően biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotot idézett elő nála, ezért őt előállították a rendőrkapitányságra, ahol eljárás indult ellene. 
A közlekedésrendészet munkatársai ugyancsak kedden Boconádon és Halmajugra belterületén intézkedés alá vontak két gépjárművezetőt, akikről megállapították azt, hogy nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Mindkét esetben eljárás indult az illetékes rendőrkapitányságon a sofőrök ellen. 
A részegen vezető kiemelt baleseti kockázati tényező

A tájékoztatásban kiemelik, a rendőrség tapasztalatai szerint az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező. A biciklisek esetében ugyan nem tilos az alkoholfogyasztás, de ez csak olyan mértékű lehet, amellyel még biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban van a járművezető. Az egyenruhások felhívják a figyelmet, hogy a legkevesebb szeszes ital is negatívan befolyásolja a vezetési képességet, növeli a baleseti kockázatot. Különösen igaz ez a kerékpárosokra, ugyanis az alkohol hatására romlik a térérzékelő, sebességbecslő és egyensúlyozó képesség, továbbá nő a reakcióidő is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában