Közlekedés

2022.04.27. 09:46

Ittasan, jogosítvány nélkül ült a volán mögé a gyöngyösi férfi

Vezetői engedély hiányában nem volt mit elvenni az elkövetőtől.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A rendőrök 2022. április 26-án 21 óra 20 perckor Gyöngyös, Pesti úton intézkedés alá vontak egy tarnaőrsi lakost, aki úgy vezette személygépkocsiját, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel, tájékoztatta portálunkat Szabó Boglárka, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A 36 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így az eset kapcsán büntető és szabálysértési eljárás is indult.

Magyarországon a zéró tolerancia elve van érvényben, vagyis a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett akkor, ha valaki gépjárművet vezet. A rendőrség tájékoztatásában felhívta a figyelmet, hogy az alkoholos állapotban történő járművezetés rendkívül balesetveszélyes, ugyanis az elfogyasztott szeszesital hatására vezetés közben jelentős mértékben női a reakcióidő, a látótér beszűkül, tompulnak a reflexek, romlik a sebességbecslő és térérzékelő képesség. Fontos azzal is tisztában lenni, hogy az ittas járművezetés akár letöltendő börtönbüntetéssel is szankcionálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában