Bűntény

2022.04.14. 13:51

Letartóztatták a hevesi postás támadóját

Feltételezhető, hogy befolyásolná a tanúkat, vagy újra megtámadna valakit, ha szabadlábon marad.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akivel szemben  közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt nyomoz a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság - jelezte portálunk felé Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

A gyanú szerint a most letartóztatott férfi 2022. április 13-án megtámadott, bántalmazott, majd kirabolt egy postai kézbesítőt, aki a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A bíróság a letartóztatást azért rendelte el, mert feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené vagy meghiúsítaná, illetve a bűnismétlés reális veszélye is fennáll. A gyanúsított büntetett előéletű, többször állt bíróság előtt erőszakos vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt is, különös visszaesőnek minősül.

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés érdekébenfellebbezést jelentettek be. A végleges döntést az Egri Törvényszék hozza meg, de ezen időpontig a gyanúsított biztosan letartóztatásban marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában