Bűnügy

2022.04.20. 13:50

Több mint 300 ezer forint értékben lopott szülei házából egy 19 éves fiú Hevesen

A Hevesi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

HEOL

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint lopást követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa. A lopás elkövetési tárgya az idegen dolog, melyről fontos kiemelni, hogy csak ingó dolog lehet, ingatan elvétele fogalmilag kizárt. Köznapi értelemben a dolog valamilyen értékkel bíró tárgy. Elsősorban azok tartoznak ide, amik megfoghatók, tehát testi jellegűek és az ember számára elérhetőek. Kiemelkedően fontos az is, hogy a tárgy értékkel bíró legyen.

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész szerdán arról tájékoztatta portálunkat, hogy Heves megyében egyes járási ügyészségek a közelmúltban több olyan lopási cselekmény miatt emeltek vádat, melyek során az elkövetők különböző ingatlanok területére hatoltak be.

Az egyik ilyen esetben a Hevesi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az ellen a 19 esztendős fiatal férfi ellen, aki még 2017 tavaszán, a szülei távollétében, a saját kulcsával bement egy, a szülei használatában, de a magyar állam tulajdonában lévő hevesi ingatlanba, ahonnan többek között radiátorokat, csaptelepeket és egy vegyes tüzelésű kazánt is eltulajdonított több mint 300 ezer forint értékben.

Az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában