Verseny

2022.05.25. 14:05

Égési- és baleseti sérüléseket is elláttak az Érsekkertben rendezett versenyen

Megyei elsősegélynyújtó versenyt szervezett a Magyar Vöröskereszt (MVK) Heves Megyei Szervezete szerdán az Érsekkertben. Tíz csapat mérte össze tudását gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriákban.

F. V. E.

Élethű sebeket láttak el a versenyzők

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A 11 állomásból ötöt elsősegélynyújtó kárhelynek alakítottunk ki. Ezeknél olyan baleseti szituációkat jelenítettünk meg, ahol három-négy sérültet kellett ellátniuk a résztvevőknek. Ezen kívül elsősegélynyújtáshoz kapcsolódó elméleti feladatokat is meg kellett oldaniuk – mondta el portálunknak Gortváné Mészáros Ibolya, a MVK Heves Megyei Szervezetének életvédelmi és ifjúsági referense.

A sérülteket alakító egyetemisták és középiskolások élethűen játszották el a szerepüket, s egy sminkmesternek köszönhetően a sebhelyek is rendkívül valóságosnak tűntek. A zsűrizést orvosok, mentőtisztek és mentőápolók vállalták önkéntes alapon. 

A kategóriák győztesei képviselik majd Heves megyét szeptemberben az 50. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen Budapesten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában