Vádemelés

2022.05.17. 18:55

Forgalmas egri úton okozott piásan balesetet a férfi, aki korábban már volt elítélve ittas vezetés miatt

Akár 7 évre is eltilthatják a vezetéstől.

HEOL

Nem vette figyelembe a piros lámpát, neki ment a szabályosan közlekedőnek

Forrás: ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a középkorú férfival szemben, aki 2021 áprilisában a kora esti órákban Egerben, a fogalmas II. Rákóczi Ferenc úton ittasan vezette autóját, mely miatt az egyik kereszteződésbe a lámpa piros jelzése ellenére behajtott, így összeütközött a szabályosan közlekedő sértettel, aki a balesetben többszörös bordatörést szenvedett – számolt be portálunknak dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő ügyész

Az ügyészség ebben az esetben mértékes indítványt tett a vádiratában, figyelemmel arra, hogy az elkövető volt már jogerősen elítélve ittas vezetés miatt. A vádhatóság a szabadságvesztés mértékét 1 év 10 hónapban, a járművezetéstől eltiltás mértékét pedig 7 évben határozta meg a bűnösség férfi általi előkészítő ülésen történő beismerése esetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában