Katasztrófavédelem

2022.05.16. 15:47

Halálos baleset, tüzek - ismét mozgalmas hétvégéje volt a Heves megyei katasztrófavédőknek

A hétvégén összesen 15 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 8 tűzesetet és 7 műszaki mentést 20 hivatásos és 3 önkormányzati tűzoltóegység kezelte.

HEOL

Helyszíni fotó

Forrás: HMKI

Hevesi Katalin, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője közölte portálunkkal, hogy az elmúlt hétvégén az alábbi esetekkel kellett megküzdenie a katasztrófavédelem munkatársainak.

Tűzesetek:

Szombaton négy szabadtéri tűzesethez riasztották megyénk tűzoltóit. Száraz fű, összegyűjtött fa, fanyesedék, szemét égett Egerszalók külterületén két hektáron, a 3. számú főút 107 km szelvényében Kápolna közelében ötszáz négyzetméteren, Gyöngyöspatán, az Ady Endre úton, Hevesen a Dankó István utcában néhány tíz négyzetméteren. A tűzesetekhez az egri, gyöngyösi és a hevesi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Két hektáron égett a száraz fű a Heves megyei Verpeléten vasárnap kora délután. Az egri hivatásos és a verpeléti önkéntes tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Lift meghibásodás

Egy egri társasház liftjének nem nyílt ki az ajtaja, így három ember bennrekedt szombaton délután. Az egri hivatásos tűzoltók segítségét kérték, akik a lift ajtaját kívülről egy liftkulccsal kinyitották. Szerencsére az ijedtségen kívül, nagyobb baj nem történt.

Közúti balesetek:

Szombaton este egy autó lesodródott az úttestről a Gyöngyöstarjáni elágazóban, a műszaki mentést a gyöngyösi hivatásos tűzoltók végezték. Éjszaka az oldalára borult egy furgon Kisköre közelében, a 3209-es út Hevesvezekény felé vezető szakaszán. Négyen utaztak a járműben, mindannyian ki tudtak szállni. A balesethez a tiszanánai önkormányzati tűzoltókat riasztották, az egység áramtalanította a gépkocsit. Az út menti árokba hajtott, majd visszasodródott az út szélére és ott megállt egy személyautó a 3-as főúton, Hort térségében, a 72. kilométernél. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és biztosították a helyszínt.

Vasárnap délután frontálisan ütközött össze két gépkocsi a 31-es főút 108-as kilométerszelvényénél, Heves térségében. A hevesi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik a műszaki mentés során az egység először a járműveket áramtalanították, majd feszítő-vágó berendezéssel mindkét jármű „A” oszlopát elvágták, nyomóhengerrel a műszerfalat megtolták, ezt követően pedig mindkét autóból egy-egy beszorult embert kiemeltek. A járművekben négyen utaztak, balesetben két ember elhalálozott, kettőt pedig súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában