Felderítés

2022.05.19. 16:57

Lopott autóval mentek Gyöngyösről Budapestre, a sofőr el volt tiltva a vezetéstől

Két férfit őrizetbe vettek a gyöngyösi rendőrök.

HEOL

Gyöngyösi ház udvaráról lopták el az autót

Forrás: police.hu

Mezeiné Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta portálunkat, hogy egy 22 éves és egy 26 éves férfi 2022. május 14-én 7 óra körül a kerítésen bemászott egy gyöngyösi lakóház udvarára. Ezt követően a nyitott garázsban egy bukósisakot és némi alkoholt vettek magukhoz, majd meglátták az indítókulcsot az ott lévő autóban, és a kaput kinyitva azzal elhajtottak. Az útjuk Budapestig vezetett, ahol ott egy külföldi állampolgárnak eladták a járművet, melyet később a rendőrök megtaláltak, lefoglaltak, és vissza is adtak a sértettnek.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság Felderítő Alosztályának munkatársai 2022. május 17-én délelőtt, míg a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai 2022. május 18-án délután elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit.

A helyi lakosokat lopás miatt kihallgatták, melyen beismerő vallomást tettek, továbbá a nyomozó hatóság mindkettőjüket őrizetbe vette és előterjesztést tett a letartóztatásuk indítványozására. Kiderült, hogy az idősebb gyanúsított, aki a személygépkocsival közlekedett, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, ezért emiatt is büntetőeljárás indult ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában