Biztonság

2022.05.22. 08:58

Májusban is lesz BikeSafe Hatvanban

A rendőrkapitányságon lehetőség lesz BikeSafe kerékpár-regisztrációra, és különböző témakörökben kaphatnak felvilágosítást az érdeklődők.

HEOL

Fontos a biztonság

Forrás: police.hu

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte portálunkkal, hogy a Hatvani Rendőrkapitányság munkatársa 2022. május 23-27. között 14 órától 16 óráig, illetve május 28-án 11 óra 30 perc és 13 óra 30 perc között várja az érdeklődőket a városi rendőrkapitányságon, ahol több bűnmegelőzési programon lehet részt venni.

Ennek egyik fontos eleme a BikeSafe ingyenes kerékpár-regisztráció, melynek lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ezáltal a biciklik egy esetleges bűncselekmény esetén visszakereshetőek, könnyebb a felderítésük, valamint a tulajdonoshoz történő visszajuttatása is. A rendőrök rögzítik a kerékpár adatait - szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek - majd fényképfelvételeket is készítenek róla.      

A szakember tájékoztatást ad a vagyonvédelem, az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, az internetbiztonság és a drogprevenció témakörét illetően is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában