Garázdaság

2022.05.19. 15:54

Sniccerrel a kezében kötekedett a fiatalokkal egy férfi az egri Erzsébet-udvarban

A 47 éves férfi egy fiatalokból álló társaságot spécizett ki, fenyegetőzött és hadonászott.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg a garázdaság vétségét követi el, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Súlyosabban minősül a bűncselekmény, ha felfegyverkezve követik el, ami akkor valósul meg, ha az elkövető az ellenállás leküzdése vagy megakadályozása érdekében az élet kioltására alkalmas eszközt tart magánál – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint, beszámolt róla az Egri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ellen a 47 éves férfi ellen, aki 2021 nyarán Egerben, az Erzsébet udvarban belekötött egy fiatalokból álló társaságba, melynek során egy sniccerrel egyikük arcától és mellkasától 10 cm-re hadonászott, miközben szóban is életveszélyesen megfenyegette a társaság tagját. A rendőrség érkezése hallatán a vádlott menekülőre fogta, azonban végül sikerült őt a járőrök megérkezéséig visszatartani.

Az ügyészség az ügyben felfüggesztett szabadságvesztés mellett pénzbüntetés kiszabására, és arra tett indítványt, hogy a bíróság kobozza el az elkövetés eszközéül szolgáló tapétavágó kést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában