Vádemelés

2022.05.19. 18:37

Útjelző táblával támadt egy egri dohánybolt előtt állókra

Az ügyészség szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, de más ügyekről is beszámoltak.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Egri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot, mely szerint egy egri férfi 2021 novemberében a kora esti órákban, egy helyi dohánybolt előtt többekkel szóváltásba keveredett, akik közül egy személyt sikertelenül hívott ki verekedni. A csoport tagjai a további konfliktus elkerülése érdekében ezért elindultak a helyszínről, ám a vádlott sietősen követte őket, miközben magához vett egy alumínium útjelző táblát, melyből kihúzta a tartórudat. A menekülők ezt látva befutottak egy lépcsőházba, azonban a férfi az útjelző táblával nagy erejű ütést mért a bejárati ajtóra, amivel kitörte annak üvegét. A vádlott 35.000 Ft rongálási kárt okozott, cselekménye pedig alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség ebben az esetben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Viperával támadtak

Szintén a központi járási ügyészség nyújtotta be azt a vádiratot, melynek lényege szerint 2019 októberében Egerben hárman követtek el garázdaságot azt követően, hogy megálltak a sértett gépkocsija mellett azért, hogy a velük utazó nő megbeszélje korábbi konfliktusát volt párjával, a sértettel. Mivel az érintett erre nem volt hajlandó, a vádlottak szidalmazni kezdték a férfit, aki menekülni próbált, de a három támadó hamar utolérte, majd egyikük egy úgynevezett viperával többször megütötte őt. A szorongatott helyzetben lévő sértettet ezután a vádlottak még össze is rugdalták.

A vád tárgya csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége. Az ügyészség az egyik, korábban már büntetett támadóval szemben végrehajtandó, míg társaival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. A vádhatóság ez esetben is indítványozta a támadás eszközének elkobzását.

Autóban fajult el a vita

Végül a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy garázdaság vétsége miatt indult bűnügyben vádat emelt az ellen a 36 éves férfi ellen, aki 2020 novemberében az M3 autópályán, a Kisasszonytéri pihenő területén szóváltásba keveredett egy ismerősével, ami oda vezetett, hogy a kormánynál ülő vádlott egy alkalommal ököllel orrba vágta az anyósülésen helyet foglaló sértettet. A bántalmazásnak a megütött férfi felesége vetett véget, határozott közbelépésével.

Az ügyészség a parkoló nyugalmát megzavaró támadóval szemben elzárás kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában