Bűnügy

2022.05.16. 14:29

Vádat emeltek a férfi ellen, aki azzal fenyegetőzött, hogy bombát robbant az egri bíróságon

Komoly következményei lehetnek a cselekménynek.

HEOL

Az egri törvényszék/Archív fotó

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett 37 éves férfival szemben, akinek hamis telefonhívására tavaly március 9-én bombariadó miatt ki kellett üríteni Egerben a Törvényházat, valamint a szomszédos járásbírósági és járási ügyészségi öt emeletes épületet.

Dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő hétfőn arról tájékoztatta portálunkat, hogy a vádlott egy korábbi büntetésének letöltése során, a börtönben ismerkedett meg azzal a férfival, akinek a telefonhívással kéretlenül próbált szívességet tenni. Az egykori cellatársnak ugyanis aznap lett volna a tárgyalása, melyről a vádlott önszorgalomból azt gondolta, hogy jobb ha nem tartják meg. Ezért egy mobilszámról felhívta az Egri Járásbíróságot és az ott szolgálatot teljesítő biztonsági őrrel közölte, hogy „Önöknél bomba fog robbanni, kettő vagy három”, majd kinyomta a készüléket.

A hívást követően az igazságszolgáltatási tevékenység egy időre megszakadt a megyeszékhelyen, mivel az ott dolgozóknak el kellett hagyniuk az érintett épületeket arra az időre, amíg a katasztrófavédelem tűzszerészei átvizsgálták a területet. Mindez nem csak időveszteséggel, hanem komoly költségekkel is járt. Az elmaradt tárgyalásokat később természetesen megtartották, így az alaptalan riogatással a vádlott semmit nem ért el.

Komoly következményei azért mégis lehetnek a cselekménynek, mivel a közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolt férfival szemben az ügyészség most 2 év végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására és 2 év közügyektől eltiltásra tett mértékes indítványt a vádiratában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában