Állatkínzás

2022.06.27. 15:07

Befogadta, majd magára hagyta kutyáját egy verpeléti férfi, de megbánta tettét

Sorsára hagyott egy elkóborolt keverék kutyát nem sokkal azután, hogy befogadta az a verpeléti férfi, akinek ügyében a Füzesabonyi Járási Ügyészség az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről hozott határozatot.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal, hogy a gyanúsított házának udvarára idén februárban tévedt be a nagytestű eb, amelyet ő ezt követően nagyjából egy héten át sajátjaként gondozott és tartott. Ennyi idő elteltével azonban úgy látta, hogy az állat túl sok pénzébe kerül, mivel az átlagnál többet eszik, ezért elhatározta, hogy megszabadul újdonsült kedvencétől.

Március 19-én délután kocsiba rakta az ebet, majd elhajtott vele egy Aldebrő melletti földútra és ott kirakta. A magára hagyott állat napokig kóborolt, szomjazott és éhezett a földeken, míg a mezőőr telefonhívását követően a terhelt érte nem ment és haza nem vitte. A kutya – amelyik azóta hetet kölykezett – most is nála van, feltehetően elfeledve immár a kegyetlen kalandot, ami majdnem az életébe került.

Az elkövetés körülményeire, a gyanúsított később tanúsított magatartására és megbánására figyelemmel a járási ügyészség nem emelt vádat a gazda ellen, kinek a cselekménye a Büntető Törvénykönyv értelmében bűncselekménynek, állatkínzás vétségének minősül.

A feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama egy év. Amennyiben a valóban szerény körülmények között élő alkalmi munkás ez alatt nem követ el újabb bűncselekményt, úgy az ügyészség megszünteti ezt az eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában