Bűnügyek

2022.06.15. 15:48

Három embert is letartóztattak rablás gyanúja miatt szerdán Egerben

Ügyészi indítványra három, rablással gyanúsított személyt is letartóztatott ma a nyomozási bíró Egerben.

HEOL

Forrás: Shutterstock

Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész arról tájékoztatta portálunkat, hogy a gyanú szerint a letartóztatottak közül ketten vasárnap követtek el rablást Eger kimondottan belvárosi részén, a Dobó tér és a Gárdonyi Géza tér közötti átjáróban, ahol egy 81 éves idős hölgyet támadtak meg a pénzéért, melyet sikerült is erőszakkal megszerezni tőle. A két fiatal hátulról lökte fel a sértettet az utcán, miközben elragadták a kézi táskáját, melyben a néni az okmányai mellett közel 150 ezer forint készpénzt tartott. Az elkövetők a táskát, valamint a kiürített pénztárcát menekülés közben elhajították. A pénz nagyobb részéből röviddel később kábító hatású anyagot vásároltak maguknak.

A rendőrség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével gyanúsítja a két terheltet. Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a súlyos bűncselekmény mindkét elkövetőjével szemben fennállnak a kényszerintézkedés törvényben meghatározott feltételei, ezért indítványozta annak elrendelését. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve – a szökés, illetve az újabb bűncselekmény elkövetésének veszélyére tekintettel – 30 napra elrendelte a letartóztatást.

Ugyancsak letartóztatásba került az a 20 éves fiatalember is, aki múlt pénteken rabolta ki a nagymamáját Apcon. Ő fellebbezett a nyomozási bíró döntése ellen, így az nem vált véglegessé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában