Bűnügy

2022.06.07. 10:12

Költségvetési csalás és közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat Heves megyében

A Heves Megyei Főügyészség D. M. elsőrendű, Sz. Sz. másodrendű vádlottakkal és 135 társukkal szemben költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A 871 oldalas és 130 tényállást tartalmazó vádirat szerint a 2009 és 2013 között budapesti és egri központtal működött, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó bűnszervezetet D. M. elsőrendű és Sz. Sz. másodrendű vádlottak vezették és irányították. A tárgyalási jegyzékében olvasható tájékoztatás szerint az Egri Törvényszék szerdán és csütörtökön tárgyalja az ügyet.

A főügyészség a bűnszervezet működésében részt vevő vádlottakat több rendbeli bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, közokirat-hamisítás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználása vétségével, továbbá Sz. Sz. másodrendű vádlottat pénzmosás bűntettével és bűnszervezetben részvétel bűntettével is vádolja.

Címkék#tárgyalás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában