OMSZ

2022.06.27. 13:19

Lenyelt egy darazsat a domoszlói horgásztónál, újra kellett éleszteni

Már nem lélegzett a férfi, aki ivás közben lenyelt egy darazsat.

HEOL

Forrás: Ládi László/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap kérték a mentők gyors segítségét ahhoz a 40 év körüli férfihez, aki pecázás közben lett rosszul a domoszlói horgásztónál. A beteg ivás közben lenyelt egy darazsat, fulladni kezdett, majd eszméletét vesztette - közölte az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán.

Mint írták, barátai rögtön mentőt hívtak és a telefonon kapott utasítások szerint megvizsgálták a horgászt, aki már nem lélegzett. A tapasztalt mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a miskolci helikoptert is, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bátor hozzátartozókat. A perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezettet és a férfit stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők.

Az esettel kapcsolatban az éppen akkor szolgálatban lévő Balázs Imre halőr annyit mondott el szerkesztőségünknek, hogy a bajbajutott horgász helyi lakos, aki nemrég kezdett el horgászni a tó körül. A balesetet megelőzően egy nyolc kilós amúr akadt a horgára, ezt ünnepelték, azonban a sörét korábban felbontotta, majd az üveg nyitott maradt. Vélhetőleg nem vette észre, hogy két szomjoltás közben egy rovar repült be az edény lezáratlan nyílásán, majd amikor ismét beleivott, a baj megtörtént. A tó Markaz felőli oldaláról hozták át gépkocsival, majd, amikor jelezték az ott lévőknek, hogy baj van és kértek kalciumot, akkor egy hölgy hívott azonnal mentőt. A hívástól számítva kevesebb mint tíz perc alatt a helyszínen voltak az egészségügyiek és ellátták a balesetet szenvedett horgászt.

Portálunk úgy tudja, hogy a szerencsétlenül járt domoszlói férfi még mindig Miskolcon van kórházban és lélegeztetésre szorul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában