Előkészítő ülés

2022.06.06. 11:22

Maradandó fogyatékosságot okozott egy kerékpárosnak a gondatlan teherautós Heves megyében

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

HEOL

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Egri Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a vádlottal szemben.

A tárgyalási jegyzékében olvasható tájékoztatás szerint az Egri Törvényszék kedden délelőtt előkészítő ülésen tárgyal egy ügyet, amelynek lényege, hogy a vádlott nappal, jó látási viszonyok között egy udvarról akart kitolatni tehergépkocsijával, ennek során azonban nem észlelte az úton kerékpárral közlekedő sértettet, akit a tolató tehergépkocsi hátuljával fellökött. A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A sérülések tényleges gyógytartama négy-öt hónap volt azzal, hogy azok maradandó fogyatékossággal, illetve súlyos egészségromlással gyógyultak.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, mely szerint az útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában