Egri Szent György Nyugdíjas Egyesület

2022.06.01. 19:15

Rengeteg emlék fűzi össze a rendőrségi nyugdíjasokat

Tizenegy esztendeje éppen tizenegyen dugták össze a fejüket az egerszalóki Thermál Camping árnyas fái alatt, s kellemes baráti beszélgetés közepette hívták életre az Egri Szent György Nyugdíjas Egyesületet.

Sz. I.

Kovács Istvánnét oklevéllel köszöntötte Kaló József (jobbra) Berta József társaságában

Forrás: Szilvás István

Fotó:

Korábban működött ugyan a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon egy nyugdíjasbizottság, az egyesületi alapítók azonban úgy gondolták, hogy mindenképpen kell egy olyan közösség, ahol jól érzik magukat egykori kollégáik társaságában. Ráadásul annak idején azt is számba vették, hogy egyesületté válva nagyobb lehetőségük lesz a változatos programokkal tűzdelt találkozásokra. 

Időközben az ország legnagyobb létszámú – volt hivatásos bűnüldözőket és rendőrségi polgári alkalmazottakat összefogó – közösségévé váltak, olyanná, amelynek a tagjai évente vissza-visszatérnek az alapítás helyszínére. 

Az évforduló alkalmával ezúttal is szép számmal jöttek össze, s hallgatták meg az eseményen Kaló József nyugalmazott rendőr ezredes, egyesületi elnök köszöntőjét. Ezt követően a civil szervezetet képviselő Verebélyi András adott tájékoztatást a szakmai nyugdíjasokat országosan összefogó Veterán Police tanácskozásán elhangzottakról, majd dr. Lukács Gusztáv, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei nyugdíjas-egyesület elnöke hívta meg a társaságot a közeljövőben Jászszentandráson megrendezendő főzőversenyre. 

A továbbiakban a jelenlévők megtekintették Bors Györgyi és Gasztonyi Kálmán festőművészek Titkok című kiállítását a St. Andrea Szőlőbirtok galériájában. 

Az évfordulós rendezvényen Kaló József elismerő oklevelet adott át az évek óta kiemelkedő közösségi munkát végző Kovács Istvánnénak. Ezután pedig Berta József nyugalmazott rendőr alezredes, az egyesület főtitkára egy-egy cserép virággal köszöntötte az ebben az évben születésnapos tagtársait. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában