Megnövekedett idegenforgalom

2022.07.04. 15:57

Augusztus végéig járőrözik Gyöngyösön a Tourist Police

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is közösen lát el szolgálatot a rendőrséggel a Tourist Police program keretében a gyöngyösi városrendészet.

Sz. Sz. I.

Városrendészek Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

Gyöngyösön a programnak már sokéves hagyománya van, ezen a nyáron is egészen augusztus végéig, minden nap közös szolgálatot látnak el a közterület-felügyelők és a rendőrség, tájékoztatta portálunkat Ferenczy Dániel, a városrendészet igazgatója. Mint mondta, hogy a szezonban megnövekedett idegenforgalom indokolta ismét a döntést.

– A program fő célja a turizmus szempontjából frekventált területeken a közbiztonság megszilárdítása – részletezte Ferenczy Dániel –, valamint a bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának őrzése.  A turisták számának nyári növekedésével együtt gyakran tapasztalható, hogy megnő az apróbb lopások, a kéregetések és a közterületi alkoholfogyasztások száma. A nyári hónapok alatt gyalogos járőrszolgálatot teljesítünk az általunk legforgalmasabbnak ítélt közterületeken. Ilyen többek között a buszpályaudvar és környéke, ezzel együtt a Koháry út környéke, a Thán Károly utca. A nappali órák mellett a rendőrséggel illetve a polgárőrséggel az éjszakai órákban is folyamatos az együttműködés. Péntek és szombat esténként a  társszervek összehangoltan, közös rádiósávon tartják egymással a kapcsolatot, és így koordinálják az éjszakai nyugalmat biztosító szolgálatellátást. A társszervek példás együttműködésének köszönhetően a közös járőrözésnek a prevencióban is rendkívül jelentős szerepe van – hangsúlyozta Ferenczy Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában