Megoldatlan

2022.07.26. 06:50

Azonosítatlan holttestek és emberi maradványok Heves megyében: a rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Heves megyei rendőrkapitányságok területén akad pár olyan eset az elmúlt évekből, amelyek hosszú ideje várják a megoldást.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság területén jelenleg három ismeretlen holttest beazonosításához kérik a lakosság segítségét. 

Az adácsi halastó partjáról szállítottak a Gyöngyösi Bugát Pál Kórházba egy 50 év körüli, közepesen fejlett és táplált férfit még 1999.06.26-án, aki a mentőben életét vesztette.

A mai napig ismeretlen az a kb. 75-80 éves férfi kiléte, akit 1999.06.27-én Gyöngyösön, a Szurdokpart út melletti tanyán találtak meg a rendőrök. 

Gyöngyös külterületén,a Déli tó délnyugati partjánál 2020. karácsonyán, december 27-én bukkantak rá egy középkorú nő koponyájára, aki feltételezhetően a megtaláláshoz viszonyítva ötven éven belül halt meg.

Az Egri Rendőrkapitányság az alábbi holttestek tisztázáshoz kér információt:

A szakértői vélemény alapján 40-50 éves, átlagos testmagasságú női test maradványaira bukkantak még 2003.01.06-án Noszvajon. Halála helyszínének közelében kék-fehér színű, sárga csíkos bálakötöző zsinórt találtak a rendőrök.

Míg 2006.10.01-jén Bélapátfalván lelték fel egy 176-180 cm körüli valószínűleg női túrázó holttestét, akinél olyan tárgyak voltak, mint az elemlámpa, két darab gumi fásli, gombázó kés, zsebkés, ajakír, öngyújtó, papírzsebkendő, két darab csokoládé, kulcscsomó, körömolló, némi készpénz és egy darab bükk turista térkép.

A Hatvani Rendőrkapitányság területén három személy beazonosításához várják a segítséget.

Egy középkorú, közepesen fejlett, sovány férfi majdnem teljesen mumifikálódott holttestét találták meg 1996.04.17-én Csányban, a Major út 17. szám alatti romos épületben. A halál beálltának feltételezhető ideje: a megtalálástól számított 6-8 hónappal korábban. 

Hatvanban találtak rá 2002.12.07-én egy édesanyára, akinél csupán hallókészülék és két darab hajtű volt.

Felakasztotta magát egy 30-60 év közötti, 168 cm magas, sovány testalkatú férfi Hatvanban 2003.08.31-án. A nála lévő tárgyak között videókazettákat is találtak a rendőrök.

A Heves Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnügyi Osztályát az alábbi négy fő beazonosítását illetően lehet keresni:

Bélapátfalván 1994.08.25-én egy 166-170 cm magas, barna hajú, szakállas férfi holttestére bukkantak. Az üggyel kapcsolatban több információ nem áll rendelkezésre a rendőrség internetes oldalán. 

Szintén 1994-ben október 27-én Boldog községben találtak egy férfi holttestet, aki a halála pillanatában egy olajzöld alsónadrágot és egy sötétbarna zoknit viselt.

Mátraderecskén a lakosok 1999.04.22-én emberi koponyát találtak az árokparton, ami egy ciril betűs nejlonzsákba volt elhelyezve. Az orvosszakértő megállapítása alapján valószínűleg a halál beállta után választották le azt a testről. A halál oka a koponyát ért nagy erejű tompa ütés volt.

Holttestet vagy emberi maradványt találtak 2014.02.16-án Egerben. Bővebb információ nem áll rendelkezésre.

Amennyiben az esetekkel kapcsolatban információ van a birtokában, úgy a cikkben található linkekre kattintva, az adott esethez kapcsolódó rendőrkapitányság elérhetőségét ajánlott felkeresnie.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában