Zseni vagy őrült?

2022.07.29. 06:54

Elképesztő sztori: már az Interpol is keresi azt az egri férfit, aki nyolc éve köddé vált + videó

Kosztadinovszki Viktor Miklós hatalmas számítógépes tudását rossz célokra használta fel: szinte a törvény embereinek az orra előtt kereskedett megannyi tiltott szerrel.

HEOL

Az Interpol honlapja

Forrás: MW

Az Egri Járásbíróság még 2016.09.19-én rendelte el az európai elfogatóparancsot Kosztadinovszki Viktor Miklós ellen csalás miatt, majd ezt követően 2018.05.16-tól nemzetközi elfogatóparancsot léptetett érvénybe ellene. 

A police.hu oldalán a következő olvasható a férfiról: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztálya jelentős értékre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetése miatt keresi a 15 év jogerős szabadságvesztésre ítélt Kosztadinovszki Viktort. A férfi társaival internetes webáruházukon keresztül árult különböző drogokat és pszichoaktív anyagokat. Az illegális szereket egy szlovákiai telephelyen készítették, majd csomagküldő szolgáltatás segítségével juttatták el a vevőiknek. A bűnözői csoportot a KR NNI munkatársai 2012-ben felszámolták. A magyar állampolgárságú férfi a bírósági tárgyalásig házi őrizetben volt, ahonnan azonban 2014 novemberében megszökött, ezért a rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. Kosztadinovszki rendkívül magas szintű informatikai ismeretekkel bír, valamint jól beszél angolul.

A körözött személy, Kosztadinovszki Viktor Miklós 
Forrás: Police.hu

Egy másik forrás szerint a férfi és bandája a tiltott szereket postai úton szerezte be a Távol-Keletről, majd a szlovákiai telephelyükön különböző adagok szerint rendezték azokat. Ezt követően a Dexter's Chemstore nevű weboldal segítségével terítették az anyagot Magyarország teljes területén. Állítólag egyetlen hónap alatt 22 millió forintos hasznot termeltek.

Az azóta már nem elérhető Dexter internetes laboratóriumát még hirdették is, portálunk megtalálta a boltot az aprohirdetesingyen.hu weboldalon, illetve a szolgaltatas.allat-noveny.aproneked.hu-n ahol a következőket írták magukról: 

A Dexter Chemstore megnyitja újra kapuit! Ismét várunk titeket Magyarország legerősebb füstölőjével és 99.5% tisztaságú kristállyal és hamarosan új tablettákkal! Gyere és látogasd meg oldalunkat nem fogsz csalódni bennünk! Mi 100%-ban legális termékeket forgalmazunk. Nálunk nincs C-listás termék vagy kábítószernek minősülő anyag. De ugye aki már vásárolt tőlünk az tudja, hogy nem most kezdtük, minden termékünk minőségi és legális. Budapesten akár egy órán belül kézhez kaphatod a rendelésed a futárszolgálatunk jóvoltából. Csak is kizárólag 18 életévét betöltött személy vásárolhat az oldalon. Termékeink kizárólag rendeltetés szerűen használhatók fel. Köszönjük! Ezt követően emailes és weboldalas elérhetőséget is megadtak. Továbbá kiemelték a következőket: bio fű, cannabinoid, 2016, füstaroma, növénytápsó, fubinaca, pinaca, jwh, am, legális herbál, potpourri aroma, spice, legális kristály. Még a település nevét is megadták: Budaörs

Ebből is látni, hogy gyakorlatilag mindent a rendőrök orra előtt csináltak. A leginkább döbbenetes talán az, hogy még Facebook oldalt is készítettek maguknak, ahol nyereményjátékot is hirdettek:

Az internetes drogüzletnek nem csak Facebook oldalt hoztak létre, de azon még nyereményjátékot is hirdettek
Forrás: Facebook

Még a gyakorikerdesek.hu internetes oldalán is nyíltan érdeklődtek a drogüzlet iránt: 

Megerősítették, hogy a bolt megbízható
Forrás: MW

Miután a magyar rendőrség nem találta Kosztadinovszkit, még 2017-ben az Európai Rendőrséghez (Europol) fordultak segítségért, akik a nyári kampányuk részeként készítettek is a férfinek egy virtuális képeslapot, amit a honlapjukon osztottak meg. A következő állt rajta: 

Kedves Viktor, tudjuk, hogy a fűszeres ételeket szereti, ezért készítettünk egy nagyon fűszeres gulyást az ön számára. Üdvözlettel: a rendőrség.

Az üdvözlőlap
Forrás: telegraph.co.uk

Portálunk kereste a férfit az Europol honlapján, de nem jártunk sikerrel. Azután találtuk meg a kreatív bűnözőt az Interpol oldalán, ahol csalás, kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyagok illegális birtoklása miatt körözik jelenleg is. 

Kosztadinovszki Viktor Miklós esete kísértetiesen hasonlít a lipcsei Maximilian Schmidt által kialakított drogkereskedelemhez, akit drogbáróként is emleget a média. Maximilian-re ugyanúgy jellemző az introveltáltság, a magas számítógépes ismeret, valamint az internet sötét bugyraiban (darkweb) való szörfölés. Továbbá a lipcsei fiatalember is a drogbizniszben kamatoztatta hatalmas informatikai tudását és a rendőrséget kijátszva, állítólag a mai napig szabadlábon van. A Netflixen látható is róla egy dokumentumfilm: 

A filmben Maximilian Schmidt-től megkérdezik egyebek mellett azt is, hogy érzett e valaha is bűntudatot, mire a következőt válaszolta:

Nem igazán éreztem bűntudatot, hogy ezzel ártanék valakinek, mert számomra ez volt a logikus érv, hogy ha nem tőlem, akkor mástól vesznek.

Hogy Kosztadinovszki mit válaszolna a fentebbi kérdésre nem tudjuk, de gyanítjuk, hogy a pszichológiai vizsgálata során biztos lenne mit a papírra vetni. Mindenesetre a mondás, miszerint a zsenit és az őrültet csak egy hajszál választja el egymástól, valószínűleg helytálló mindkét férfira nézve.

Akinek bármilyen információja van Kosztadinovszki Viktor Miklós hollétéről az az Interpol oldalán vagy a magyar rendőrség 36/311-611-es telefonszámán, illetve a [email protected] email címen tehet bejelentést. 

Egyébként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) februárban szintén egy olyan drogbandát számolt fel Magyarországon, akik titkosított kommunikációs csatornán és Darknetes anonimitáson keresztül intézték az illegális bizniszeiket. Hogy hogyan is néz ki egy ilyen rajtaütés a Terrorelhárítási Központ emberinek közreműködésével, ide kattintva látható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában