Katasztrófavédelem

2022.07.18. 16:26

Hulladék, bozótos és családi ház is kigyulladt a hétvégén Heves megyében

A hétvégén 30 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába.

HEOL

Forrás: HMKI

A megyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 25 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 34 hivatásos, 1 önkormányzati és 4 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Ebben a rendkívül száraz nyári időben szombaton hét, vasárnap 14 helyszínen keletkezett tűz szabad területen megyeszerte. Szinte minden esetben szárazfű, gaz és avar égett, a tüzek mérete néhány négyzetmétertől több hektárra terjedt ki.

Szombaton délután Kisnána külterületén, erdős területen, négy hektáron égett vágástéri hulladék, bozótos, száraz fű, a lángok belekaptak az összehordott gallyakba és facsemetékbe is. A gyöngyösi, egri és pétervásárai tűzoltó egységeket riasztották a nagy kiterjedésű tűzesethez, összesen 20 tűzoltó több mint 4 órán át küzdött a lángokkal, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.  

Papírhulladék égett egy kisteherautón az M3-as autópálya 55 km szelvényében a Nyíregyháza felé vezető oldalon, szombaton. A tűz átterjedt a jármű környezetében 200 négyzetméternyi szabad területre is. A hatvani hivatásos tűzoltók vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Siklóernyőst mentettek ki szorult helyzetéből vasárnap délután Eger közelében a város hivatásos tűzoltói. A sportoló egy légáramlat miatt berepült egy erdőbe, és fennakadt egy fán. Az egység fűrész, létra és kötél használatával sértetlenül lehozta őt a földre.

Tűz keletkezett egy hulladéklerakóban, Hatvan külterületén, vasárnap délután. Mintegy ötszáz négyzetméteren foltokban égett a kommunális szemét. Az esethez a hatvani és az aszódi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és egy vízágyúval fékezték meg a lángokat, majd két erőgép földdel betakarta a tűzzel érintett területet.

Tűz ütött ki a Heves megyei Vécsen, a Szabadság úton. Egy mintegy ötven négyzetméteres családi ház belső tere, egy melléképület tetőszerkezete és egy fatároló égett vasárnap éjszaka. A gyöngyösi és az egri hivatásos tűzoltók 2 vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában