Baleset

2022.07.06. 08:07

Későn fékezett a sofőr, több autónak nekiment az M3-ason + videó

Nekiment a feltorlódott sornak, mert nem tudott időben megállni.

HEOL

Több autónak nekiment a sofőr az M3-ason

Forrás: Magyar Közút/Instagram

A Magyar Közút Instagram-oldalán találtuk az alábbi videót. Mint írják, június 24-én, péntek délután az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán több tíz kilométeres torlódás alakult ki a folyamatos balesetek miatt. Az egyik nyomán az 57-es kilométerszelvénynél lelassult a forgalom, voltak, akik szépen lassítottak, használták a vészvillogót, hogy figyelmeztessék a mögöttük lévőket. Ekkor a belső sávban nagy tempóval érkezett egy autó, ami már nem tudott volna megállni, ezért elrántotta a kormányt és a külső sávba ment, ahol egy szintén nagy sebességgel haladó személyautó nekicsapódott, ami az ütközés nyomán a belső sávba is átment és ott is nekiment egy autónak.

A balesetet szerencsére mindenki túlélte. Az ilyen esetek mutatják azt, mennyire fontos, hogy nagyon figyeljük a forgalmat, tartsunk megfelelő követési távolságot és ha azt tapasztaljuk, hogy az előttünk haladó járművek sebessége jelentősen csökken, akkor azt reagáljuk le megfelelően, tartsunk még nagyobb követési távolságot, figyeljük az előjelzéseket, csak a vezetésre koncentráljuk, és persze a sebességhatárok betartása is fontos!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában