Előállítás

2022.07.07. 12:50

Migránsokat és embercsempészt kapcsoltak le az M3-ason

A cseh sofőrt - aki autójában 12 illegális migránst szállított - Mezőkeresztes külterületén szűrték ki a forgalomból a járőrök.

HEOL

12-en voltak a teherautóban

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnüldözési Osztálya jelzése alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emődi Autópálya Alosztály járőrei 2022. július 7-én 8 óra 30 perc körül az M3-as autópályán - Mezőkeresztes közelében - észleltek egy cseh honosságú gépjárművet. Az igazoltatást követően kiderült, hogy az autót egy cseh állampolgárságú férfi vezette, amelynek rakterében 12 külföldi tartózkodott – írta a police.hu.

A magukat szír, illetve török állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a rendőrök a sofőrrel együtt előállították őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a cseh sofőr ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában