Bántalmazás

2022.07.25. 20:35

Országgyűlési képviselőhöz fordultak a nagykökényesi incidens érintettjei

Berki Sándor szerint amennyiben mégis igaz lenne, hogy a balesetet szenvedett családot segítségnyújtás helyett bántalmazták, akkor arra fel kell hívni a lakosság figyelmét.

HEOL

Illusztráció

Fotó: Pixa Bay

Mint arról korábban portálunkon is beszámoltunk a Metropol cikke nyomán, igazi rémálomba csöppent Alexandra, a férje és az apósa. Szombaton dél tájban ugyanis súlyos baleset történt Nagykökényesen, ahol egy fiatal fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba.

- A férjemet vártuk a kutyánkkal a leparkolt autóban, hogy elinduljunk édesapámhoz. Ekkor érkezett nagy sebességgel egy Opel Astra. Fékezett, de olyan nagy sebességgel ment, hogy nem tudta bevenni a kanyart, áttért a szembe jövő sávba, és frontálisan nekiütközött egy szabályosan közlekedő SsangYong terepjárónak. Az Opel az ütközésnél egy hatalmasat „ugrott”, gyakorlatilag visszapattant a terepjáróról – emlékezett vissza Alexandra.

A fiatal nő elmondta, a vezetőülésről az ablakon át kimászott egy férfi, majd egy asszony is, aki jajveszékelni kezdett. Alexandra azonnal hívta a 112-t, mert látta, hogy a hátul ülők homloka véres. A terepjáró utasai szerencsére nem sérültek meg.

– Mondtam, hogy üljenek le, mert a férfi magán kívül üvöltözni kezdett, és ráncigálta a kerítéseket. Egy tizenéves gyerek sérült meg a legjobban. Egy törölközőre fektették, az egyik lába természetellenesen kifordult és belilult, közben a hasánál vérzett – emlékezett vissza a szemtanú. – A környező házakból kijöttek segíteni, köztük a férjem és az apósom, aki éppen a kertben segített nekünk gereblyézni, és próbálták nyugtatgatni a balesetet okozó férfit.

Közben kiérkeztek a rendőrök és a mentők, Alexandra pedig visszament a házukba a kutyájukkal.

Azon állításokkal, hogy a fiú nem a balesetben sérült meg, hanem a szemtanúk bántalmazták őt, az érintettek – akik egy a Nool.hu-hoz eljuttatott olvasói levél alapján Nógrád megyében élnek – Berki Sándor országgyűlési képviselőt, a Párbeszéd Magyarországért Párt kisebbségi és etnikai referensét, a Nógrád megyei alapszervezet elnökét is megkeresték. 

Berki Sándor a Nool.hu kérdésére elmondta, hogy valóban hallott az ügyről, s utána jár a történteknek, amely iránt egyébként több jogvédő szervezet is érdeklődött már.

– Jómagam is szeretnék többet tudni, hiszen nem sok információm van eddig. Mint képviselő, arra kérek mindenkit, hogy az eljárás tisztességes legyen. Állást nem foglalhatok az ügyben, hiszen nem voltam ott – mondta Berki Sándor.

Hozzátette: amennyiben mégis igaz lenne, hogy a balesetet szenvedett családot segítségnyújtás helyett bántalmazták, akkor arra fel kell hívni a lakosság figyelmét.

– Az nem fordulhat elő, hogy származástól függetlenül valaki egy gyermekre és egy nőre kezet emeljen. Ez nem helyes, de mindenképpen utána kell járni a történteknek! Fontos, hogy kiderüljön ki hibázott és megkapja a megfelelő büntetést – hangsúlyozta.

Az esettel kapcsolatban portálunk a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnál érdeklődött, választ egyelőre nem kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában