Csalás

2022.07.15. 11:02

Rengeteg pénzzel lenyúlták a gyanútlan gyöngyösi nőt

Milliókat bukott a gyanútlan hölgy.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A police.hu tájékoztatása szerint egy középkorú nő a napokban tett feljelentésében elmondta a rendőröknek, hogy 2021 őszén jelentkezett egy, a közösségi médiában talált hirdetésre, amelyben online pénzkereseti lehetőséget kínáltak. A hirdető válaszában tájékoztatta, hogy bitcoin befektetésről van szó, tehát be kell fektetnie egy bizonyos összeget.

Az ekkor még gyanútlan nő először 1000 dollárt fizetett be, majd később – különböző személyeknek – további kb. 14 ezer dollárt, azonban az ígért óriási hozamot, sőt a befektetett pénzét sem kapta meg. Kiderült, hogy a sértett akkor sem fogott gyanút, amikor egy hét alatt a befizetett összeg közel százsorosával kecsegtette a feltűnően gépi fordítású magyartalan szöveg.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség felhívja a figyelmet a következőkre:

  • Fokozott óvatossággal „járjanak” az online térben is, legyenek gyanakvók, különösen, ha szokatlanul kedvező ajánlatot kapnak egy befektetés esetleg egy vásárlás kapcsán.
  • Ne feledjék, hogy a való életben a bolti ár negyedéért inkább féltéglát várhatnak a csomagban az okostelefon helyett, és a befektetett megtakarításukat sem fogja százszorosan visszafizetni néhány nap múlva egy online álca mögött rejtőző ismeretlen.
  • Mindig legyen gyanús, ha az élőszóban történő kommunikáció helyett, kizárólag helyesírási hibákkal teli, gépiesen fordított írásos üzeneteket kapnak.
  • Ha úgy látja, minden óvintézkedése ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de bejelentést tehet személyesen is bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában