Katasztrófavédelem

2022.07.20. 12:10

Tíz tűzesetnél is intézkedtek a Heves megyei tűzoltók kedden

Kedden 12 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába.

HEOL

Teljes terjedelmében égett egy épület tetőszerkezete Bodonyban

Forrás: HMKI

A megyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 10 tűzesetet és 1 műszaki mentést összesen 18 hivatásos, 2 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Délelőtt a pétervásárai hivatásos tűzoltók Bátonyterenyén egy robbanás helyszínére vonultak, ahol a Nógrád megyei tűzoltók munkáját segítették. Egy hatvani tűzóltóegység Turára vonult délelőtt, ahol az önkormányzati rendeletben rögzítettetek ellenére zöldhulladékot égettek egy udvaron. A tűzoltók eloltották a tüzet, majd jegyzőkönyvet vettek fel. A hatvani tűzoltók Dányba vonultak még délelőtt, ahol húsz hektáron égő vegetációs tűz oltásánál avatkoztak be.

Kora délután kigyulladt egy kistehergépkocsi motortere és ülése Mikófalván. A tüzet a bélapátfalvai tűzoltók vízzel oltották el. Teljes terjedelmében égett egy épület tetőszerkezete körülbelül kétszázötven négyzetméteren tegnap délután Bodonyban, az Árpád úton. A lángokat az egri, a gyöngyösi, a pétervásárai és a bátonyterenyei hivatásos, valamint a helyi és a parádi önkéntes tűzoltók oltották el nyolc vízsugárral és kéziszerszámokkal. A káreset során egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, a tűz keletkezésének körülményeit a megyei katasztrófavédelem vizsgálja. Berendezési tárgyak égtek tegnap délután egy lakás szobájában Egerben az Újsor úton. Az egri hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

A gyöngyösi hivatásos tűzoltók Nagyfügedre vonultak kora este, ahol kis területen gáz és egy bódé égett, majd Gyöngyösoroszi határában oltottak el ötszáz négyzetméteren égő száraz növényzetet.

Az esti órákban a gyöngyösi tűzoltók Gyöngyösön a Kolozsvári úton járda fölé lógó veszélyes gallyakat távolítottak el. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Tiszafüred határában segítették az oltási munkálatokat, ahol nagy területen nádas égett. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók Sarudon oltották el az udvaron meggyulladt hulladék tüzét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában