Elismerések

2022.07.01. 16:13

"Tűzoltótisztnek lenni privilégium" - kitüntetéseket kaptak megyénk katasztrófavédői

Június utolsó napján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon első tiszti kinevezéseket, hősies helytállásért odaítélt elismeréseket, a Dr. Balogh Imre Emlékpályázat aranygyűrűjét, illetve Semmelweis-napi és kerek születésnapi ajándéktárgyakat adtak át.

HEOL

Hortobágyi Viktor átveszi hadnagyi kinevezését

Forrás: Schober Andor/RSOE

A szűk körben megtartott rendezvényen az elismeréseket, kinevezéseket, ajándéktárgyakat Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató műveleti helyettese adta át. A tábornok először a frissen fogadalmat tett tisztekhez szólt. Emlékeztetett arra, hogy tűzoltótisztnek lenni privilégium, amíg idáig eljut az ember, sok akadályt, sok gátat kell leküzdeni. Ugyanakkor tisztnek lenni számos kötelezettséggel is jár. Beszélt arról, hogy számára az eskü szövegéből a legfontosabb mondat az, amelyikben az újonnan kinevezett tisztek arra tesznek ígéretet, hogy beosztottaikról a legjobb tudásuk szerint gondoskodnak. Ez a tiszti lét egyik alapvetése, ezt adta útravalóul a főigazgató-helyettes a kollégáknak.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2022. július 1-jei hatállyal kinevezte Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tűzoltó főhadnaggyá Nagyné Károly Évát és Vida Péter tűzoltó törzsőrmestert, továbbá tűzoltó hadnaggyá Hortobágyi Viktor István tűzoltó zászlóst.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2022. július 1-jei hatállyal kinevezte Czinege Lászlóné tűzoltó ezredest a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettes beosztásába. Az ezredes több mint hét évig látta el a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesi beosztását, őt csütörtökön búcsúztatták a Heves megyei katasztrófavédelem vezetői, megköszönve eddigi munkáját egyben további sikereket kívánva neki. A főigazgató 2022. július 01-jével Nagyné Károly Éva tűzoltó főhadnagyot bízta meg a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesi beosztás ellátásával.

A főigazgató a betegellátás, a gyógyítás, a fizikai és lelki egészség megőrzése érdekében hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Semmelweis Nap alkalmából dicséretben és jutalomban részesítette Kormosné Kovács Eleonóra rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egészségügyi asszisztensét, illetve hatvanadik születésnapja alkalmából ajándéktárgy elismerésben részesítette Vass Lajos munkavállalót, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárművezetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában