Tárgyalás

2022.07.05. 15:10

Új autóval okozott baleset, majd cserbenhagyta áldozatait a sofőr

A Gyöngyösi Járásbíróság július 6-án tárgyalja azt a még 2019 augusztusában történt balesetet, amelynek következtében két ember is nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. N. K. ellen segítségnyújtás elmulasztása a vád, ráadásul úgy, hogy ő maga idézte elő a veszélyhelyzetet is.

Heol

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott autóvásárlás céljából a tanúval utazott, az utóbbi tulajdonát képező és általa vezetett gépjárművel. A sikeres üzlet megkötése után a vádlott a megvásárolt kocsival elindult haza. Azonban nem az útviszonyoknak megfelelően haladt, ezért először jobbra, az útpadkára hajtott, majd innen a járművet visszakormányozta az úttestre, majd a szembejövő, bal oldali forgalmi sávba tért át, ahol összeütközött egy másik kocsival.

A baleset következtében mind a szemből jövő kocsi sofőrje, mind az anyósülésen ülő utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A biztonsági övet mindketten használták egyébként. N. K. a baleset helyszínén nem győződött meg arról, hogy bárki megsérült-e, vagy szüksége van-e segítségre. A visszaforduló tanú által vezetett gépjárműbe beszállt, majd azt mondta neki, hogy vigye el őt a helyszínről, mert kórházba akar menni, továbbá azt is közölte ismerősével, hogy a rendőrség és a mentők értesítése már megtörtént. Az említett szerveknek egyébként más jelentette be a balesetet, tájékoztatott az Egri Törvényszék.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában