HMKI

2022.07.06. 16:36

Újraélesztési gyakorlatot tartottak a megyeszékhely tűzoltói

Újraélesztés és a defibrillátor helyes használata volt a tárgyköre annak az oktatássorozatnak amelyet az egri hivatásos tűzoltóságon tartottak a napokban.

Molnár Helga

Forrás: HMKI

 Előfordul, hogy a tűzoltók elsőként érkeznek ki egy káreset helyszínére és sokszor olyan helyzetekkel találják szemben magukat, ahol minden másodpercen egy emberi élet múlhat Az ilyen helyzetekre felkészítve az egri hivatásos tűzoltókat, Keskeny Attila tűzoltó zászlós, a parancsnokság kárhelyszíni elsősegélynyújtója tartott képzéseket. A tréningeknek volt elméleti része, melyet a gyakorlás követett. Az újraélesztés hatékony mozzanatait, majd a defibrillátor használatát figyelhették meg tűzoltók, majd be is mutatták, hogy hogyan sajátították el ezt az értékes tudást.

A képzésekhez az egri mentőállomás biztosította a felszereléseket, Attila már évekre visszamenően bajtársias kapcsolatot ápol a mentőkkel. A zászlós szigorú volt, természetesen mindent a legnagyobb pontossággal kellet végrehajtani, de mint elmondta, egy ilyen kiemelten fontos témában nincs helye hibázásnak, mindennek rutinból kell történnie már. Ezek a képzések a tűzoltóknak is elengedhetetlenek, de bárki kerülhet olyan helyzetbe, ahol ennek a tudásnak a birtokában, az eszközöket és technikát helyesen alkalmazva az egészségügyi dolgozók helyszínre érkezésig, akár egy emberi életet is megmenthet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában