Baleset

2022.08.04. 09:01

Centiken múlt, hogy nem tört össze két másik autót a szalagkorlátot letaroló ittas sofőr Kálnál + videó

Nemrég az M3-as autópálya káli szakaszán rögzítette a Magyar Közút egyik forgalomfigyelő kamerája, ahogy egy autós letarolja a belső sáv szalagkorlátját, majd onnan átcsapódik a leállósávba és onnan vissza a belsőbe.

HEOL

Letarolta a szalagkorlátot az ittas sofőr Kálnál

Forrás: Magyar Közút/Instagram

Csodával határos módon két arra haladó autós éppen megúszta az ütközést - közölte csütörtök reggel portálunkkal a Magyar Közút Zrt. Kommunikációs Osztálya. Mint utóbb kiderült, a balesetet szenvedett jármű vezetője ittas volt. Ez egy ékes példája annak, hogy milyen komoly baleseti tényező az ittasság, amellyel nemcsak magukat, hanem a többi közlekedőt is komoly veszélynek teszik ki az ilyen járművezetők.

Ezzel a videóval szeretné felhívni a figyelmet a közútkezelő, hogy az autósoknak minden esetben dönteni kell: isznak, vagy vezetnek.

Viszont volt pozitív része is a történetnek. Ugyanis a baleset után azonnal megállt egy jármű, a sofőr kitette a vészvillogót, az elakadásjelző háromszöget és irányította a forgalmat. Mindezt nagyon profin tette, ugyanis egy szolgálaton kívüli rendőr volt az illető, aki azonnal szolgálatba helyezte magát, ezért is volt rajta hatósági mellény. A gyors reagálásával a többi szakember kiérkezéséig segítette a közlekedőket, így nem történt további baleset a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában