Felhívás

2022.08.11. 16:17

Nyitva hagyott ablakon emelte ki a laptopot és pénzt az egri közintézményből

Augusztus első hetében Heves megyében kevesebb bejelentés érkezett a rendőrségre olyan bűncselekményekről, melyek bekövetkezéséhez a sértettek figyelmetlensége is hozzájárult.

HEOL

Forrás: Shutterstock

Egy nő őrizetlenül hagyta lezáratlan kerékpárját egy kompolti üzlet előtt, ahonnan azt a szemfüles tolvaj el is lopta – tájékoztatta portálunkat Mezeiné Kovács Nikolett, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

Egy egri közintézmény egyik ablakát nyitva felejtették, melyet észre vett egy ismeretlen személy, aki készpénzt és laptopot vitt el onnan, közben pedig több ajtót és szekrényt is megrongált az épületben.

Egy gyöngyösi műhelyben nyitva hagyott ajtón keresztül laptopokat és több mint, 1 millió forintot tulajdonított el ismeretlen tettes.

  • A nyitva hagyott kapun, ajtón keresztül a tettes gond nélkül bejuthat, ezért érdemes folyamatosan zárva tartani! Ügyeljenek arra is, hogy az ablakok se maradjanak nyitva, ha nem tartózkodnak otthon vagy éppen a munkahelyen!
  • A kerékpárlopások megelőzése szempontjából nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minden esetben zárják le, még akkor is, ha csak pár pillanatra hagyják ott! A mozdítható tartozékokat is vigyék magukkal!

Sajnos lezáratlan gépkocsikat még mindig sokan hagynak őrizetlenül, a benne hagyott értékeik pedig gyorsan ˝lábra kelnek˝.

Egy egri lakos leparkolt a kapubeállóra a kocsijával, majd a bal első ablakát lehúzva felejtette. A táskáját a személyes irataival, mobiltelefonjával és pénzével ott hagyta az első ülésen, és nem zárta le az ajtókat sem. Mire visszament, a táska eltűnt.

Egy kompolti ház udvarán is nyitva maradt a jármű, melynek utasteréből ellopták az ott felejtett szerszámgépet.

Hasonló eset történt Gyöngyösön is, ahol egy férfi beszállt egy nyitva hagyott autóba, összeszedte a számára értékes dolgokat, ám a járőrök észrevették és tetten érték őt, így minden hiánytalanul visszakerülhetett a tulajdonoshoz.

  • Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy a gépkocsit minden esetben zárják be, – még akkor is, ha csak rövid ideig szaladnak be valahova, – értékeiket pedig ne hagyják az utasterében, főleg ne jól látható helyen! Ha mindenképpen a gépkocsiban kell hagynia néhány dolgot, akkor zárja a csomagtérbe!

Ne feledjék, kellő óvatossággal, egészséges bizalmatlansággal a legtöbb bűncselekmény megelőzhető! Ha mégis bűncselekmény áldozatává válna, kérjük, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában