Katasztrófavédelem

2022.08.26. 13:23

Száraz fű és autó is égett csütörtökön Heves megyében

Csütörtökön összesen 17 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A megyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint több száz négyzetméteren égett a nádas Tiszanánán, a Bem József utcában. A helyi önkormányzati tűzoltóegység két vízsugárral fékezte meg a lángokat.

Kigyulladt egy személyautó motortere Tarnaörsön, a Petőfi Sándor úton. A jászárokszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Meggyulladt a tűzhelyen felejtett olaj egy társasház konyhájában, Gyöngyösön, a Huszár utcában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor lánggal való égés már nem volt, de a lakás és a lépcsőház is füsttel telítődött. A lánglovagok átszellőztették az épületet, majd átvizsgálták a szomszédos lakásokat. is. A tűzben egy ember megsérült.

Füstölt egy személyautó Egerben, a Rákóczi úton. Mire a város hivatásos tűzoltó egysége kiérkezett a helyszínre, az autó füstölése megszűnt. Az egység áramtalanította a hibás járművet és letolta az úttestről.

Száraz fű égett mintegy ötszáz négyzetméteren Kálban, a Buzogány utcában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Ugyancsak száraz fű és bozót égett Hevesen, a Kolozsvári utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy családi ház udvarán égett a száraz fű és szemét Bekölcén, a Béke utcában. A tüzet a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók oltották el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában