Menetoszlop

2022.09.16. 20:35

Az M3-as autópályát is érinti a katonai konvoj útvonala

Katonai menetoszlopok haladnak majd az elkövetkező napokban több forgalmas autópályán, így a megyénken áthaladó M3-on is.

HEOL

Az M3-ason is lehet számítani katonai menetoszlop közlekedésére

Forrás: honvedelem.hu

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 25. Klapka György Lövészdandár a Brave Warrior 2022 elnevezésű gyakorlaton történő részvétel miatt átcsoportosításokat hajt végre szeptember 17. és 19. között, ezért katonai menetoszlopok közlekedésére kell számítani a Debrecen - Hajdúhadház, a Veszprém - Újmajor, valamint a Tata - Környe - Gánt - Székesfehérvár - Veszprém - Újmajor útvonalakon.

A Magyar Honvédség honlapja szerint a menetoszlopok 40 kilométer/óra sebességgel az alábbi útvonalakon közlekednek:

  • Hajdúhadház, - 4. főút - M35 elkerülő út - M35 autópálya - M3 autópálya - M31 autópálya - M0 autóút - M7 autópálya - 8. főút - Veszprém északi körút - Újmajor
  • Tata - 8119 út - Gánt elágazás, 8123. út Zámoly - Székesfehérvár - 8. főút - Veszprém északi körút, 830. út - Újmajor.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában