Biztonság

2022.09.19. 07:08

Együtt vigyáztak a turistákra és a helyiekre három megye rendőrei a Tisza-tónál

Az összehangolt ellerőrzések növelik a Tisza-tónál élők biztonságérzetét is.

HEOL

Szitár Ferenc r. ezredes átadta a Régiós Bizottság zászlaját a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének, Balogh Tibor r. ezredes úrnak.

Forrás: police.hu

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság égisze alatt három megyei Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság több mint 10 éve összehangolva szavatolja a közrend és közbiztonság fenntartásával a Tisza-tóhoz utazók, valamint az itt lakók biztonságát. Természetesen ezen konstruktív feladatellátás nem nélkülözheti a társszervek támogató munkáját - közölte a police.hu.

A záróértekezletet Dr. Rádi Norbert r. ezredes rendőrségi főtanácsos, az idei évben soros elnökletű Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, üdvözölte a meghívottakat, majd megköszönte a bizottság, valamint a társszervek és együttműködők professzionális munkáját. Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke méltatta az együttműködést, valamint a Bizottság közrend, közbiztonság és közlekedésbiztonság érdekében kifejtett tevékenységét. Hangsúlyozta, hogy az összehangolt rendőri ellenőrzések nemcsak az idelátogatók, hanem az állandó lakosok szubjektív közbiztonság érzetét is növelik. A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács nevében hasonlóan pozitív időszakot kívánt az elkövetkezendő szezonra is.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Túrós András hozzászólásában megköszönte, hogy a Polgárőrség Vízi Tagozatának polgárőrei aktívan részt vettek a közös munkában, illetve valamennyi rendezvény biztosításában segítették a rendőrség munkáját. Tették ezt szabadidejükből úgy, hogy sokan közülük országunk határait is védték.

 

Mergancz Sándor r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztály vezetője kiemelte a három megyei rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, valamint a társszervek közötti kiváló információáramlást, a pozitív hozzáállást, a körülményekre és feladatokra való gyors reagálást, továbbá a megfelelő kommunikációt. Hangsúlyozta, hogy a bizottság kiemelt figyelmet szentelt a természet- és környezetvédelemnek is.

Szitár Ferenc r. ezredes rendőrségi főtanácsos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, egyben a Régiós Bizottság idei elnöke megtartotta prezentációval egybekötött beszámolóját.

Az értekezlet zárásaként a Szitár Ferenc r. ezredes átadta a Régiós Bizottság zászlaját a 2023. évben elnöklő Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének, Balogh Tibor r. ezredes úrnak.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában