Elkapás

2022.09.05. 12:13

Embercsempészt fogtak Hatvanban, 26-an kuporogtak a furgonban

A szerb férfi magyar rendszámú furgonnal szállította az utasokat.

HEOL

Hatvanban állították meg a furgont

Forrás: police.hu

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzeti Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján - Hatvan belterületén vasárnap 10 óra 20 perc körül megállítottak egy magyar hatósági jelzésű járművet, melyet egy 33 éves szerb férfi vezetett – tudatta portálunkkal Soltész Bálint, Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A gépkocsi rakterében 26 személy tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, továbbá nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat, így őket a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

A járművezetővel szemben - őrizetbe vétele mellett - a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában