Vádemelés

2022.09.15. 14:48

Fizetés nélkül távozott a drága póthajjal a hatvani szalonból

Lopások és csalások miatt emeltek vádat a közelmúltban.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Három bűncselekményről adott tájékoztatást dr. Gubala Ádám, helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az Egri Járási Ügyészség szabálysértési értékre helyiségbe a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a 35 éves férfival szemben, aki idén februárban bement egy szentdomonkosi házba és onnan egy mosógépet és egy centrifugát emelt el, melyeket aztán ismeretlen személynek 9 ezer forintért értékesített. Jelen esetben a bűncselekménnyel okozott kár úgy térült meg, hogy a vádlott az eltulajdonított dolgokkal egyező tárgyakat vásárolt a sértett részére.

Az ügyészség a férfival szemben jóvátételi munka intézkedés kiszabására, illetve vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

A Hevesi Járási Ügyészség a lopás bűncselekményének több alakzata miatt emelt vádat azzal a tarnaörsi nővel szemben, aki 2021 nyarán főként dolog elleni erőszakkal hatolt be több falubeli ingatlanba, ahonnan elsősorban élelmiszereket és tisztálkodási- és háztartásiszereket tulajdonította el.

Az ügyészség az elkövetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Végezetül a Hatvani Járási Ügyészség egy 34 éves nővel szemben, csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot. A vád szerint a nő már jó ideje jövedelemmel nem rendelkezett, a számlái negatív egyenleget mutattak. A vádlott szorult anyagi helyzete ellenére 2021 augusztusában póthaj felrakásra jelentkezett egy hatvani fodrászatban. A nő a beavatkozás során úgy viselkedett, mint akinek a szolgáltatás fedezete rendelkezésre áll, így a megtévesztő magatartásának hatására a sértett az 52 ezer forint értékű munkát elvégezte, mire a vádlott pénzfelvétel ürügyén az üzletet elhagyta és oda már nem tért vissza.

A Hatvani Járási Ügyészség a csaló nővel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában