Közszeméremsértés

2022.09.30. 09:24

Letolt nadrággal tett obszcén mozdulatokat a tanórán a 14 éves Heves megyei fiú

Még a társai figyelmét is fel akarta hívni arra, hogy éppen mit csinál.

HEOL

Nem csak felnőttkorú személyek, de adott esetben akár 18. életévüket be nem töltött fiatalkorúak is követnek el úgynevezett nemi erkölcs elleni bűncselekményeket.

Ez történt 2021. januárjában egy Tisza-menti községben is, ahol az ottani általános iskola akkor 14 éves tanulója a magyarórán felállt a padból, letolta a nadrágját, majd diáktársai előtt önkielégítést imitált, miközben a tanárnő az osztálynak háttal éppen a táblára írt. Mint kiderült, az eset nem először fordult elő, a fiú korábban is elkövetett hasonló cselekményeket tanítás alatt a tanteremben, amelyekre sziszegéssel vagy csettintéssel próbálta ráirányítani a többiek figyelmét. Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

Hozzátette, az Egri Járási Ügyészség az elkövetett bűncselekmény miatt szeméremsértés vétségével vádolja a fiatalkorút. A szeméremsértés vétségét a Büntető Törvénykönyv szerint az követi el, aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja.

A vádhatóság ebben az ügyben arra tett indítványt a vádiratában, hogy a bíróság jóvátételi munka intézkedést alkalmazzon a vádlottal szemben, egyben rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában