Vádemelés

2022.09.28. 10:46

Öt fogát törte ki a hajnali támadó a párját védő férfinak Egerben - most bíróság előtt felel

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki más testi épségét vagy egészségét sérti, testi sértést követ el.

HEOL

Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a súlyos testi sértés maradandó fogyatékosságot okoz. Ilyennek minősül a fogak elvesztése is. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal. A szakember konkrét esetet is említett.

Az Egri Járási Ügyészség egyéb bűncselekmény mellett maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével vádol egy 31 éves férfit, aki 2019 telének egy hajnali óráján Eger egy frekventált belvárosi terén rátámadt a sértettre és annak barátnőjére, mely során a párját védő férfi fejét és arcát többször megütötte. A bántalmazás következtében a sértettnek öt foga kitört.

Az ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, a bíróság vele szemben halmazati büntetésül 2 év börtönt és 2 év közügyektől eltiltást szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában