Katasztrófavédelem

2022.09.21. 17:06

Puttonyfecskendővel oltottak a kicsik az egri Balassiban + fotók

Szeptember 19-én megkezdődött a Biztonság Hete rendezvénysorozat megyénkben.

HEOL

A megyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint a Magyar Biztosítók Szövetsége által hat évvel ezelőtt kezdeményezett országos programhoz a kezdetektől csatlakozott a katasztrófavédelem is. A témahét elsősorban az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztályt szólítja meg, balesetek megelőzésére, biztonságra és öngondoskodásra buzdítja a fiatalokat.

Forrás: HMKI

A program keretében kedden a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság is képviseltette magát a rendőrséggel együtt az Egri Balassi Bálint Általános Iskolában. A tűzoltók lakástüzek és a szén-monoxid-mérgezések megelőzésével kapcsolatos jótanácsokkal látták el az iskolásokat, kis ajándékokkal kedveskedtek nekik, illetve tűzmegelőzési totón is próbára tehették magukat a fiatalok.

Forrás: HMKI

A katasztrófavédelem fontosnak tartja, hogy a balesetek, tűzesetek megelőzésére irányuló üzenetek már a fűtési szezon kezdetén eljussanak a kicsikhez. A Tűzmegelőzési Bizottság szakemberei készséggel válaszoltak a kérdésekre is. A tűzoltók törekedtek arra is, hogy interaktív módon, játékos formában adják át üzeneteiket, ezért a rendezvényről nem hiányozhatott a mókáért felelős locsolós játék sem. A kicsik nagy örömmel oltották el a játékon szemléltetett tüzet, illetve a vállalkozó szelleműek puttonyfecskendővel is kipróbálhatták, milyen pontosan tudják irányítani az oltáshoz szükséges vízsugarat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!