Balesetmegelőzés

2022.09.25. 18:14

Rengeteg a baleset - fokozottan figyelik majd a vasúti átjárókat a Heves megyei rendőrök

A magyar rendőrség egységes nemzetközi művelet keretében végez fokozott ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

HEOL

Vámosgyörknél májusban történt tragédia

Forrás: Knap Zoltán/Borsonline

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 6. Rail Action Week elnevezésű akció során az abban részt vevő szervek szeptember 26-án 7 órától október 3-án 7 óráig végeznek fokozott ellenőrzést – írta a police.hu

Az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés biztonságának fenntartására és fokozására. A RAILPOL által koordinált akció célja elsősorban a vasúti átjárón áthaladás szabályainak megsértésének a megelőzése; a vasúti jelzőberendezések, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközök megrongálásának a megelőzése.

Az ellenőrzés kiterjed a mozgó vonatokra történő fel- és leszállás megelőzésére, valamint a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekmények megelőzésére.

Az ellenőrzés hetében a nevelési és oktatási intézményekben a  vasúti közlekedés biztonságával foglalkozó, megelőző tájékoztató jellegű előadásokkal hívják fel a figyelmet a vasúti közlekedés veszélyeire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában