Katasztrófavédelem

2022.09.05. 14:10

Csőtörés miatt teljesen elázott a ház Gyöngyösön

A hétvégén összesen tíz segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A három tűzesetet és hat műszaki mentést összesen kilenc hivatásos és egy önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett egy téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

HEOL

Szombaton délután a füzesabonyi hivatásos tűzoltók Kompolt határában oltottak háromszáz négyzetméteren lángoló száraz növényzetet - közölte honlapján a megyei katasztrófavédelem. Este Turán a hatvani hivatásos tűzoltók egy ingatlan udvarán kis területen égő hulladék tüzét oltották el. Szintén este egy autó árokba hajtott a Pétervására és Terpes közötti úton. A járművet a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói áramtalanították, az autóban ketten utaztak, könnyű sérüléseket szenvedtek. Egy személyautó ütközött egy másik kocsi utánfutójával este az M3-as autópálya 44-es kilométerénél. Az egyik jármű a szalagkorlátnak a másik pedig az árokba hajtott. Az utánfutóról lecsúszott raklap egy harmadik járműben okozott kárt. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és a forgalmi akadályt képző kocsit autómentő segítségével távolították el. Az eset során nem sérült meg senki.

Tűz keletkezett egy földszintes családi ház egyik szobájában vasárnap reggel Halmajugra Arany János utcájában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, az eset során senki nem sérült meg. Délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyösön a Koháry úton, egy csőtörés miatt teljesen elázott ingatlant áramtalanítottak. A Vár-hegy vulkáni kúpjának kürtőjébe esett egy ember kora este Verpelét határában. A körülbelül tíz méteres mélységből az egri hivatásos és a verpeléti önkéntes tűzoltók mentőkötél és hordágy segítségével hozták fel a bajba jutott embert, akit átadtak a mentőknek. A mentési munkálatok közben az egységeknek a mélyben motoros láncfűrésszel több bokrot is ki kellett vágniuk. 

Este az egri kórházból kérték a tűzoltók segítségét, mert egy beteg ujjára - egy darázscsípést követően - rászorult a gyűrűje. Az egri hivatásos tűzoltók csípőfogóval elvágták az ékszert, így a beteg megszabadult a szorító gyűrűjétől. Ezt követően az egri tűzoltók Egerszólát és Verpelét között, egy beláthatatlan kanyarban meghibásodott autót biztonságos helyre toltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában