Közlekedés

2022.09.20. 18:27

Szimulációs játék során tapasztalták meg az ittas vezetés veszélyeit az egri iskolában

Közlekedésbiztonsági napon vettek részt az egri Balassi Bálint Általános Iskola diákjai.

HEOL

Nulla, azaz nulla baleset legyen az utakon - kérik az iskolások

Forrás: police.hu

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Magyar Biztosítók Szövetségével közösen hirdette meg a szeptember 19. és 24. közötti időszakra a Biztonság Hete elnevezésű kampányát. Mindezt Lázár Levente megyei rendőrségi sajtóreferens közölte portálunkkal.

Ennek keretében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága kedden az egri Balassi Bálint Általános Iskolában tartott közlekedésbiztonsági napot a társszervekkel közösen.

A délelőtt folyamán a kilenc osztály 200 gyermeke tíz különböző állomáson teljesített elméleti és gyakorlati feladatokat. Azok között volt KRESZ-tesztlap, bűnmegelőzési totó, tűzmegelőzési feladatlap, KRESZ-puzzle, gokart ügyességi pálya, akadálypálya ittasságot szimuláló szemüvegben, valamint tűzoltási szimuláció is.

A rendezvényen valamennyi gyermek egy láthatósági mellénnyel, egy láthatósági kulcstartóval és sok-sok tapasztalattal, élménnyel gazdagodott. A program végén a diákok egy nullát formáló alakzatot vettek fel az iskola aulájában, amellyel arra hívták fel a figyelmet, hogy a Safety Day-en – amely szeptember 21-én lesz – Magyarország közútjain ne történjen halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában