Együttműködés

2022.09.27. 15:17

Veszélyes anyagokat szállító járművek tárolásban segítenek Heves megyei cégek

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság feladat- és hatáskörébe tartozik a közúti veszélyes áru szállítások ellenőrzése.

HEOL

Aláírták a megállapodást

Forrás: Nagy Csaba/Heves MKI

Az ellenőrzések során előfordulhatnak olyan szabálytalanságok melyeknél a jármű továbbhaladása már nem engedélyezett, az ilyen estekben a hatóságnak a jármű feltartóztatásáról és kényszervárakoztatásáról is intézkedni kell. A kényszervárakoztató helynek alkalmasnak kell lennie arra, hogy az intézkedés alá vont jármű a szabálytalanság megszüntetéséig biztonságos körülmények között várakozzon. A megyei katasztrófavédelem Heves megye területén négy vállalkozás ügyvezető igazgatójával, Fodor Balázzsal, Gál Andrással, Horváth Rudolffal és Varga Józseffel kötött együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy ezen feladatát segítsék – tájékoztatta portálunkat Nagy Csaba, megyei sajtószóvivő.

Mint írta, a szervezetek vállalják, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei által feltartóztatott járművet telephelyükön fogadják, annak biztonságos elhelyezéséről és őrzéséről gondoskodnak. Az együttműködő szervezetek vezetői egy rövid szakmai konzultációt követően aláírták a megállapodásokat, majd kölcsönös munkasikereket kívántak egymásnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában