Ellenőrzés

2022.10.24. 15:09

64 sofőr akadt fenn a rendőri ellenőrzésen Egerben egyetlen nap alatt

A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében október 20-án Egerben tartottak a rendőrök fokozott ellenőrzést.

HEOL

Illusztráció

Forrás: police.hu

A biztonsági öv használatának hiánya, gyorshajtás, tilos jelzésen történő áthaladás, kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása, kézben tartott mobiltelefon vezetés közbeni használata, elsőbbségi szabályok megszegése, záróvonal átlépése, valamint a gépjármű műszaki érvényességének lejárta miatt összesen 64  sofőrrel szemben vált szükségessé rendőri intézkedés. Mindezt Mezeiné Kovács Nikoletta megyei rendőrségi sajtóreferens közölte portálunkkal.

Hozzátette, ezen kívül 65 sofőrrel szemben alkalmaztak alkoholszondás ellenőrzést, amelyek minden esetben negatív eredménnyel zárultak.

A biztonsági öv egy olyan passzív biztonsági eszköz, amely egy-egy közúti közlekedési baleset esetén csökkentheti a bekövetkező személyi sérülés súlyossági fokát.

A közúton közlekedve továbbra is gyakran tapasztalható jelenség a kézben tartott mobiltelefon vezetés közbeni használata, amely egyrészt tilos, másrészt rendkívül veszélyes. A veszély abban rejlik, hogy a mobilozó járművezető nem az utat, a forgalmat figyeli, és emiatt nem tud időben reagálni az előtte esetlegesen hirtelen kialakuló veszélyhelyzetre, forgalmi szituációra.

Ezúton kérnek minden közlekedőt, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat, figyeljenek az őszi időjárás  okozta megváltozott időjárási, látási és útviszonyokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában