Bűntett

2022.10.09. 12:02

Éjféli órán követelte a munkabérét, késsel is hadonászott

Az Egri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy férfi ellen. A folytatólagos büntetőper október 7-ei, pénteki tárgyalásáról későbbre ígért tájékoztatást az Egri Törvényszék sajtóosztálya.

S. S.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A bűncselekmény több, mint két éve, 2020. március 2-án hajnali háromnegyed egy körüli időben történt, amikor is a vádlott – a nyitott nagykapun – bement a sértett és családja által lakott ingatlan udvarára, és ott kiabálva, a sértettet megöléssel fenyegetve követelte, hogy a sértett fizesse ki neki az előző napokban közösen végzett munkából származó munkabérét.

A vádhatóság irata szerint a terhelt kijelentette, hogy ha nem fizet a sértett, megöli őt.  A házigazda mindezek ellenére felajánlotta, hogy hazaviszi a hívatlan éjszakai látogatót. 

A sértett éppen az autója ajtaját nyitotta ki, amikor a vádlott odalépett hozzá, egyik kezével meglökte őt, majd a másik kezével, a megtámadott hasa irányában egy kést tartva kaszáló mozdulatot tett. A támadás következtében az előzékeny sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában